Ju fler kockar desto sämre soppa

Måndag sweet måndag. Helgerna försvinner lika fort som jag bränner pengar på 70%-reor på Volt. Vi inleder veckan, och avslutar dagen, med hemmagjord spenatsoppa framför TVn (recept under). Resten av veckan blir spännande för oss bägge, i form av en del intressanta möten och nya projekt på jobb. Men nu till middag!

Spenatsoppa

Ingredienser (2 pers):

  • 300g färsk spenat
  • 1 matsked Creme Fraiche
  • 1,5dl kokosmjölk
  • 2dl kalvfond (eller grönsaksbuljong med 5dl vatten)
  • 1 chalottlök (eller 1/2 gul lök)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Vitlöksbröd

Börja med att steka löken tills den fått en gyllenbrun färg. Så hivar du i spenat plus buljong/fond och låt det koka upp. Om du använder fond kan du ha i 2dl direkt, om du tar vatten+buljong så kan du ha i hälften först och resten efter, så slipper det spruta så hemskt när du ska mixa. Nu är det bara att gå bananas med mixern.

När du tycker att du fått till en bra konsistens kan du tillsätta creme fraiche och/eller kokosmjölk (vi hade bägge), låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med vitlöksbröd på sidan och toppa soppan med ett par kuber fetaost. Vitlöksbrödet gjorde vi själv – hembakat bröd -> 10 min/175 grader med en klick vitlökssmör på.

En kommentar: Kalvfond sätter väldigt mycket smak, här kan man antingen kompensera med mindre fond och/eller mer kokosmjölk/creme fraiche.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s