En nyoppdaget matingrediens.

Vi skal absolutt ikke skryte på oss at vi er superflinke på å droppe kjøtt i både røde, hvite og forskjellige former, men vi har veldig lyst til å bli mer bevisste på inntaket og har den siste tiden forsøkt å ha minst en vegetarmiddag i uken.

I et par innlegg nedenfor her prøvde vi oss på halloumiburgers, noe som falt i smak hos oss begge to. Videre tenkte vi ikke noe mer på hva vi kan bruke dette til ytterligere. M har den siste tiden vært hjemme sykemeldt og derfor hatt tid til å dykke litt ekstra inn i Youtubeverden og det store internett generelt.

Halloumiost er en fantastisk erstatter for både kjøtt og kylling, og her er det bare fantasien som setter grenser. Det kan brukes som burgere, i salater, i pasta eller på en sandwich for eksempel. I dag hentet vi inspirasjon fra den svenske influenceren Antonija Mandir og laget hennes oppskrift på en nydelig halloumipasta.

Det du trenger er:

  • Pasta. Vi brukte glutenfri linsepasta i dag, men alle typer duger.
  • En boks creme fraiche.
  • En halloumiost.
  • Valgfritt krydder.

Vi satte pastaen på kok før vi kuttet opp halloumiosten i terninger. Deretter stekte vi de i pannen med litt margarin i cirka 3-4 minutter. Osten var ferdig stekt og vi la den til side for hvile mens vi laget sausen. Sausen vår bestod av en boks creme fraiche, paprikakrydder, hvitløkspulver, urtesalt, pepper og en ørliten dæsj tacokrydder. Dette blandet vi sammen i samme stekepanne som vi hadde stekt osten i.

Dessverre er osten ganske dyr i Norge, så vi anbefaler å ta turen over til nabolandet Sverige. De selger en ost for typ halve prisen. Holdbarheten er veldig god, så her har man mulighet for å hamstre litt.

Retten passer veldig fint til en som til flere og går absolutt under kategorien “middag under 100-lappen” dersom du har litt krydder hjemme fra før av.

Håper det smaker!

2 thoughts on “En nyoppdaget matingrediens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s