25 mars, den berømte Vaffeldagen (og Maris navnedag, hehe), Vi, som veldig mange andre, kunne selvsagt ikke la denne dagen passere i stillhet uten å bryne oss på ei litta vaffelrøre. Forskjellen fra tidligere år er at vi prøvde oss på en Lavkarbo-variant. Vi kommer aldri til å bli de som lager sunne kaker og sukkerfrie alternativer hele tiden. Hvis en først skal kose seg med kaker, is og snacks så skal det gjøres ordentlig. Men, nå er det dog onsdag og midt i uken og derfor syntes vi det var spennende å prøve ut nye nytt og annerledes.
Oppskriften fant vi på nettet og inspirasjon er hentet fra https://meglerfru1.blogg.no/ 🙂
- 4 egg
- 3 ss rømme (vi brukte kesam)
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 ss sukrin gold
- ca 70 gram mandelmel
- 1 ts kardemomme
- 1 ss fiberhusk
Bland eggene og rømmen/kesamen godt med visp. Tilsett resterende ingredienser UTENOM fiberhusken. Rør godt sammen slik at du får en tynn og jevn røre. Tilsett så fiberhusken og rør godt videre. La røren stå og godgjøre seg i noen minutter mens jernet blir varmt. Til slutt kan du starte stekningen.
merk: røren æser godt i vaffeljernet, så bruk mindre røre per vaffel enn du kanskje er vant med.
Vi gir vafflene terningkast 5. De smakte ikke typisk “sunt”, men den nostalgiske smaken av vanlige vafler med hvetemel og sukker manglet. Absolutt en røre vi kommer til å benytte oss av flere ganger.
Håper dere alle har hatt en fin dag og at dere får muligheten til å unne dere en vaffel eller to.