Food and drinks – Barcelona Edition

Vi, som många andra i dag, drömmer oss bort till varmare breddgrader. Man får extra lust att dra på tur när man vet att det är länge till det kan bli verklighet. MEN! Vi tänker att vi ska komma med några tips på restauranger/barer från vår första utlandsresa tillsammans. Vi får möjligheten att tänka lite tillbaka och ni läsare kanske får ett smart tips eller två.

1. “Federal Cafe”

Ett supercozy cafe, med möjlighet för att sitta både ute och inne, bara ett stenkast från La Rambla.
Vi fick oss en supergod frukost, men menyn täcker också brunch, lunch och drinkar på kvällen.

2. “Agüelo013”

En mycket trevlig restaurang med härlig atmosfär. Fick verkligen en feeling av Spanien när vi kom in.
Menyn var väldigt varierad, med både “vanlig” mat som burgare men också havsabborre (på bilden) och såklart allt det spanska tapasköket har att erbjuda. Den ligger bra till i området Barri Gotic, som har extreeeemt stort utbud på restauranger och barer.

3. “La Luna”

Vi håller oss kvar i området Barri Gotic för sista punkten på listan. En stor lokal där man får kyrk-feeling av all mursten. En stor bar med lika stor cocktail-meny, där vi rekommenderar Long Island Ice Tea (det var bra drag i den). Ett till tips i detta sammanhang är att ta bilder före drinken, något vi bommade på (glömde helt enkelt att ta bild av drinken och bilden av lokalen blev minst sagt skev).

Barcelona är ett av våra absoluta favoritresemål och alla som funderar på att dra dit ska bara sluta tänka och boka resan! Det finns så otroligt mycket att göra och se, vi hade 4 nätter där och kände att vi utan problem skulle kunna haft 4 till. En sjukt fin stad med härlig atmosfär, många bra restauranger i fina områden och bra shopping.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s