Resetips: Singapore

Hösten 2018 var vi på resande fot i Asien och upplevde massa fint i många olika länder och städer. När folk frågar vad favoritstoppet var så är vi bägge två eniga om att Singapore var höjdpunkten på resan. Vi hade 3 nätter och kunde utan problem varit där 3 nätter extra. Området vi bodde i var en liten mix av storstad och mysiga bakgator med små pubar och barer. Generellt en väldigt ren stad, tackat vare strikta lagar mot nedskräpning, och vi upplevde folket som väldigt trevligt.

Vi var i stort sett där för att utforska och slappna av, utan några som helst förväntningar. Så blev det såklart lite shopping och turistattraktioner, men det hör till. Efter några tips från vänner och kollegor fick vi kryssat av ett spektakulärt hotell (bild 3) och ett väldigt mysigt restaurangområde (bild 2). Hotellet (Marina Bay Sands) är konstruerat så det ser ut som det ligger en båt på toppen av de 3 byggnaderna. Vi skulle varit upp dit, då det var rooftop bar och lounge-område, men vädret var inte på vår sida den kvällen. Restaurangområdet (Chijmes) låg väldigt centralt och nära den stora shoppinggatan. Från utsidan såg det ut som en kyrka, med tillhörande byggnader, men det visade sig vara ett stort uteområde med många olika restauranger – supermysigt!

Vi rekommenderar starkt att dra till Singapore, man kan utan problem vara där en vecka, kanske till och med två. Här får man en god mix av storstad, mysiga bakgator och strandhäng. Bra utval av mat, både lokal och internationell. Priserna är inte riktigt på Norge/Sverige-nivå, men det är dyrare än förväntat. Vi var där i mitten av oktober och hade stabila 25 grader, men lyckades träffa en regnig dag som stoppade oss från våra planer.

Vi vill tillbaka!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s