2 enkle og deilige middagstips!

God søndag.

I dag tenkte vi å tipse om to enkle middager som du kan legge inn i middagsplanleggeren din de kommende ukene.

Quesedilla: Dette er en skikkelig undervurdert rett som er utrolig enkel å lage. Det du trenger er tortillalefser, kylling/ kjøtt, grønnsaker, avokado, ost, rømme og salsa. Du kan selvsagt velge vegetar og bruke kikerter eller bønner om ønskelig.

Stek kyllingen og krydre det med valgfritt krydder. Mos en avokado eller flere, alt ettersom hva du foretekker. Tilsett valgfrie grønnsaker og stek sammen med kyllingen. Vi anbefaler paprika, rødløk, litt chili og vårløk. La dette putre og godgjøre seg før du heller over salsa i pannen (vi bruker ferdigglass fra santa maria).

Legg en tortillalefse i en tørr panne og sett den på middels+ varme. Hell over kyllingmixen og topp med ost + avokadoen/ guacamolen. Legg så en ny tortillalefse over. La den tørrsteke i pannen i et par minutter før du snur den rundt og stekker andre halvdel. Den skal være litt brun på toppen og osten inni bør være smeltet. Når den er ferdig stekt tar du den av pannen og kutter den i trekanter med et pizzahjul eller kniv. Vi serverer med ekstra guacamole og rømme som regel.

Gresk burger: Burger er en innertier hos oss, og som tidligere nevnt så viker vi ikke unna burgerfredag. Sist prøvde vi oss på en gresk variant. Det du trenger er karbonadedeig, egg, salt, pepper, naturell fetaost, tomat, salat, gresk yoghurt, agurk og hvitløk.

Vi skivet fetaosten i 1,5 cm tykkelse og la de i ovnen i ca 10 minutter.

Lag tzatziki med 300 gram gresk yoghurt, agurk og hvitløk. Rasp en hel agurk og press ut vannet godt med et håndkle eller papir. Legg agurken i yoghurten og bland det godt inn. Tilsett 3-4 fedd finhakket hvitløk i tillegg.

Legg karbonadedeigen i en bolle og bland det godt inn i et egg, salt og pepper. Form deretter deigen til så mange burgere du ønsker og stek de i pannen eller på grillen til de er gjennomstekt.

Legg tzatziki i bunn på hamburgerbrødet, salat og tomat. Oppå der legges burgeren før det hele toppes med fetaostskiven. Tilsett fries eller tilbehør etter ønske selv.

Håper det smaker, og gi oss gjerne en tilbakemelding om du tester ut noen av rettene våre.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s