Lavkarbo- knekkebrød.

Vi hadde en liten meningsmåling på instagram tidligere i dag om dere var gira på oppskrift på hjemmelaga knekkebrød, som også er lavkarbo. Vi fikk noen ja, og da skal vi selvfølgelig ikke skuffe.

Denne oppskriften er utrolig enkel og rett fram. Det du trenger er:

  • 120 gram mandler.
  • 50 gram hasselnøtter.
  • 1,5 ss fiberhusk.
  • 2 dl sesamfrø.
  • 1,5 ts salt.
  • 4-5 dl vann.

Sett ovnen på varmluft på 160 grader aller først, slik at den er klar til stekning når røren er ferdig. Gjør også klar to stekebrett med bakeark.

Kjør mandlene og hasselnøttene i en kjøkkenmaskin slik at de blir finhakket. Har du ikke kjøkkenmaskin så skjær de med kniv i små biter. Legg deretter alle de tørre ingrediensene i en bolle (bortsett fra fiberhusken) og rør det litt om. Tilsett vannet og rør godt til du har en ganske sølete røre. Ta oppi fiberhusken og rør videre. La røren stå i 10 minutter slik at røren blir fastere.

Nå er det bare å fordele røren på stekebrettene slik at de ligger utover som to store firkanter. (OBS! røren bør være relativt tynn slik at den blir sprø og god). Del opp i røren i ønsket størrelse med en kniv eller et pizzahjul.

Sett inn det ene brettet på nederste rille og det andre på øverste rille og la steke i 35 minutter. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene og lar de steke ytterligere 35 minutter.

Voila og knekkebrødene er ferdig. Dersom oppmerkingen fra tidligere har forsvunnet, vær rask med å dele opp knekkebrødene med pizzahjulet igjen. Dette er ikke lett så fort de begynner å bli kalde og sprø 🙂

Disse er supergode til både frokost, kvelds og snack.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s